Saoedi Arabië

Auteur : Hans R. Holdijk

NORDIC HOSPITAL te RIAAD
Tweede Golfoorlog: Irak - Koeweit

Achtergrond en Nederlandse deelname
De eerste dagen was de Nederlandse veldpost nog niet in bedrijf. De correspondentie van het detachement verliep toen, gefrankeerd, via de Engelse veldpost ( BFPO 646 ).
De resterende periode kon men portvrij d.t.v. de Nederlandse veldpost en de Engelse veldpost verzenden.
De post naar het detachement, de eerste zending vond plaats op 18-02-1991, werd vanuit Utrecht verzonden naar het Nederlandse veldpostkantoor te Hohne ( Duitsland, NAPO 871 ) en daar aan het Engelse Veldpostkantoor ( BFPO 30 ) overgedragen. Dit kantoor zorgde dan voor verzending naar Riad ( BFPO 646 ) alwaar het werd overgedragen aan het NL detachement.
De post naar Nederland werd in Riad ingeleverd bij het Engelse Veldpostkantoor ( BFPO 646 ), welk kantoor zorg droeg voor de verzending naar BFPO 40 ( Duitsland, Mönchen Gladbach ). Hier werd de post, in sommige gevallen na eerst in Engeland te zijn geweest, door de Engelsen overgedragen aan het Nederlandse veldpostkantoor te Mönchen Gladbach ( Duitsland, NAPO 861 ), welk kantoor zorgde voor doorzending naar Utrecht. In Utrecht werd door het Centraal Veldpostkantoor de post gestempeld met de normale frankeermachine. Genoemde post is dus in de meeste gevallen enkel herkenbaar aan de adressering van de afzender. De laatste zending vond plaats op 28-03-1991.